ESP8266

Az ESP8266 egy alacsony költségű Wi-Fi modul. A szokásos perifériákon és RAM-on kívül a modul tartalmaz egy teljes TCP / IP protokoll stack-et megvalósító flash memóriát is. Egy Sanghai székhelyű kínai gyártó, az Espressif Systems gyártja, önálló kínai fejlesztés. A chip először 2004 augusztusában került a nyugati gyártók figyelmébe az ESP-01 modullal, amelyet egy harmadik gyártó, az AI-Thinker készített. Ez a kis modul lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Wi-Fi hálózathoz csatlakozzanak, és egyszerű TCP / IP kapcsolatokat használjanak Hayes-stílusú parancsokkal, vagy újabban Arduino sketch (kibővített c++) nyelven írt programokkal.

Az ESP8285 egy 1 MiB beépített flash memóriával rendelkező ESP8266-os változat, amely egylapkás kivitelben, nagyon kis méretben nyújtja az eredeti modul szolgáltatásait. Mindkét változatra az Arduino platform keret-rendszerében készíthetünk programokat. A modulhoz létezik lua interpreter, ami egy teljes operációs rendszer szolgáltatásait kínálja: futtató környezet, parancssor, fájlrendszer.

Az újabban piacra került utód, az ESP32 számos fejlesztéssel szárnyalta túl az alaptípust.

A tulajdonságok nagy vonalakban:

Processzor: Tensilica Xtensa Diamond Standard L106 32 bites RISC mikroprocesszor mag   80, vagy 160 MHz processzor sebességgel.
64/96 kbyte RAM
Külső QSPI flash memória: 512 KiB-4 MiB * (max. 16 MiB támogatott)
IEEE 802.11 b / g / n Wi-Fi
Integrált TR switch, balun, LNA, teljesítményerősítő, integrált és/vagy külső antenna
WEP/ WPA / WPA2 hitelesítés
Maximum 16 GPIO csatorna
SPI, I²C, I²S, UART, 10 bites ADC interfészek DMA-val

Forrás: ESP8266 I Wikipédia

Szerkesztette: Árm!n

Nézz fel a YouTube csatornájára,

ahol sok-sok 3D nyomtatással és time lapse-el kapcsolatos videókat találsz!

Árm!n I YouTube

Utóljára frissítve: 2017.09.13