Felhasználási feltételek

Üdv a honlapon 🙂

Az oldal további tartalmának megtekintését az alábbi felhasználási feltételek elfogadásának tekintem:

Ez az oldal többnyire az Erdőkertesi Mikrokontroller Klubról és az ott folyó munkáról szól, de a tartalomban esetlegesen megjelenő vélemények személyes meggyőződések kifejeződései és nem tekinthetők a Klub közös álláspontjának.

Az itt található programkódok, leírások, képek, videók többnyire (szándékaim szerint) a GNU GPLv3, illetve FDLv1.3 licenszek szabályi szerint szabadon felhasználhatók, kivéve a felismerhető arcokat tartalmazó fényképeket, amelyekkel tulajdonosaik rendelkeznek és engedélyük nélkül nem publikálhatók.

Az itt található anyagok a kollektív tudás gyarapításának szándékával készültek, de nem zárhatók ki tévedések és hibák sem, ezért felhasználásukat mindenkinek egyéni mérlegelésére, józan belátására és személyes felelősségére bízom. Ha valaki jogsértő tartalomra bukkan, ezt mindenképpen jelezze felém.

A moderálás alapjai a következők:

Szóhasználat: ezt a honlapot gyermekek is olvashatják. Ha a hozzászólásokban a magyar értelmező szótárban “durva” megjegyzéssel ellátott szavak fordulnak elő, a bejegyzés csak csonkítva, vagy egyáltalán nem jelenhet meg. Ha megjelent, a moderátorok letörölhetik, módosíthatják.

Helyesírás: anyanyelvünk írott formája akkor a legszebb, ha megfelel a helyesírási szabályoknak. Lehet arról vitatkozni, hogy a nyelvészek helyesen látnak-e egy-egy helyesírási problémát, de a nem nyelvészeti témájú hozzászólásokban ügyeljünk az aktuális szabályok betartására :-).

Tartalom: az oldalon gyűlöletkeltő-, kirekesztő-, csak felnőtteknek szóló-, másokat okkal, vagy ok nélkül gyalázó tartalom elhelyezése tilos. A moderátorok azonnal, értesítés nélkül letörlik az ilyen bejegyzéseket.

Licenszek: az oldalra felkerülő anyagok licensz jogának kérdéses volta esetén a tisztázásig a vitatott tartalmat a moderátorok eltávolítják.
Jómagam az emberiség elleni bűnnek tartok minden olyan jogot, ami a tudás és az ebből származó előnyök szabad áramlását akadályozza, de tudomásul veszem, hogy jelenlegi törvényeink nem így gondolják. Továbbá erőszakkal elvenni senkitől semmit, még a tudást sem tartom etikusnak. Ennélfogva minden, ezen az oldalon megjelenő információnak vagy közkincs (public domain), kategóriába kell tartoznia, vagy a GNU GPL, GNU FDL, CC licenszek valamelyikével kell rendelkeznie.

Új szabályok új problémák esetén még alakulhatnak ?

Erdőkertes, 2017. szeptember 1.

Tóth János Péter