Rólunk

Az Erdőkertesi Faluházban évek óta működik egy klub, ahol rendszeresen összegyűlik egy lelkes társaság, akik szabadidejükben az alkotás egy olyan fajtájában lelik örömüket, amely elektronikai-, programozási- és mechanikai ismereteket egyaránt igényelnek. A megvalósított tárgy lehet hasznos, lehet szórakoztató, esetleg egyszerűen csak érdekes, de egy közös mindben: valamilyen mikrokontroller hajtja végre a számára megírt programot, így valósítja meg a kívánt működést.

A klubban általában mások által már használhatatlannak minősített számítógépeken folyik a fejlesztés. Nyílt forráskódú, ingyenes programokat használunk.  A korosabb gépekhez fejlesztett Antix linux fut a legtöbb gépen. Mostanában többnyire az Arduino platformhoz kapcsolaható projektekbe fogtunk bele; ehhez az Arduino IDE környezetet használjuk. Raspberry-Pi alapú projektjeinkhez a Geany integrált fejlesztői környezetet részesítjük előnyben, de belekóstolgattunk a Python Idle világába is.

3D modellek tervezéséhez FreeCAD-et használunk. A megtervezett modelleket az Ultimaker által fejlesztett, ingyenesen használható Cura programmal szeleteljük, a generált G-kódot egy Raspberry-Pi-re telepített OctoPi környezetben nyomtatjuk ki.